Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Padel: 10 χώροι για να μάθεις τη νέα αθλητική τάση που σαρώνει και στην Κύπρο

Ένα από τα νέα αναπτυσσόμενα αθλήματα παγκοσμίως κατακτά και το νησί μας

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2024

Το Padel είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και ευρέως γνωστό ως το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο άθλημα των τελευταίων ετών ανά τον κόσμο, έχοντας ήδη αποκτήσει παρουσία σε πέντε ηπείρους και τουλάχιστον 50 χώρες. Με πάνω από 40.000 γήπεδα και περίπου 20 εκατομμύρια παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται πως οι ρυθμοί διάδοσης του Padel είναι, πράγματι, ταχύτατοι και εντυπωσιακοί. Το Padel κάνει το τελευταίο διάστημα τα πρώτα του βήματα και στην Κύπρο με πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και άλλους χώρους να διαθέτουν πλέον γήπεδα για το padel με πολλούς Κύπριους, μικρούς και μεγάλους να μαθαίνουν το νέο άθλημα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Padel.

Η ονομασία του Padel
Τα πρώτα ονόματα του Padel ήταν Paddle-Corcuera και Paddle-Tennis, αποδίδοντας φόρο τιμής στο δημιουργό του αθλήματος Enrique Corcuera αλλά και στο τένις, που χωρίς αμφιβολία αποτέλεσε πρωταρχική πηγή έμπνευσης για το Padel. Η λέξη Paddle χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματος της ρακέτας, που παραπέμπει σε κουπί. Η γρήγορη επέλασή του σε ισπανόφωνες χώρες όπως η Αργεντινή, η Ισπανία και το Μεξικό, έφερε τη μετατροπή της ονομασίας του σε Padel, που πραγματοποιήθηκε το 1993, μαζί με την επίσημη αναγνώριση του Padel σαν άθλημα στην Ισπανία. Η λέξη Padel, άλλωστε, προφέρεται μακράν ευκολότερα από τους ισπανόφωνους λαούς, σε σύγκριση με τον αγγλικό όρο.

padel-6322450_1280.jpg

Οι διαφορές του Padel με το τένις
Το Padel αντλεί τεράστια έμπνευση από το τένις και, ως εκ τούτου, παρότι έχει εξελιχθεί σε μία εντελώς διαφορετική οντότητα, οι συγκρίσεις ανάμεσα στα δύο αθλήματα είναι αναπόφευκτες. Οι κανόνες, μέχρι κάποιο σημείο, είναι παρεμφερείς, ενώ και τα δύο αθλήματα παίζονται σε γήπεδο χωρισμένο με φιλέ, χρησιμοποιούν ρακέτες και μπαλάκι και προσμετρούν τους πόντους με το ίδιο ακριβώς σύστημα. Ας δούμε, όμως, μερικές από τις πλέον ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στο Padel και το τένις:

  • Μία σπουδαία διαφορά ανάμεσα στα δύο αθλήματα είναι το μέγεθος και η δομή του γηπέδου. Συγκεκριμένα, το γήπεδο του Padel είναι μικρότερο από το μισό ενός γηπέδου τένις, ενώ κάθε πλευρά του περικλείεται από τοίχους φτιαγμένους με τζάμι.
  • Οι τοίχοι από τζάμι έχουν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Στο Padel, η μπάλα δεν μπορεί να καταλήξει εκτός του αγωνιστικού ρόλου, όπως συμβαίνει στο τένις, και, επομένως, τα χτυπήματα στον τοίχο αποτελούν ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στα δύο αθλήματα.
  • Το τένις παίζεται με δύο ή τέσσερις παίκτες, τα λεγόμενα απλό και διπλό, εν αντιθέσει με το Padel, το οποίο, λόγω της υψηλής ταχύτητας που απαιτεί, προσφέρεται μόνο για δυάδες.
  • Η ρακέτα του Padel διαφέρει από αυτή του τένις, καθώς είναι είναι μικρότερη, διάτρητη, χωρίς πλέγμα και διατίθεται σε μία ποικιλία σχημάτων και βάρους, ανάλογα με το επίπεδο του κάθε παίκτη. Σε αντίθεση με το τένις, οι φθορές στις ρακέτες του Padel είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να επιδιορθωθούν.
  • Το μπαλάκι του Padel είναι πανομοιότυπο με εκείνο του τένις. Τα δύο τους διαφέρουν, ωστόσο, ως προς το βάρος, τη διάμετρο και, κατά συνέπεια, τις δυνατότητες που προσφέρουν σε ένα παιχνίδι. Εν ολίγοις, το μπαλάκι του τένις ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί σε έναν αγώνα Padel μόνο ως ύστατη επιλογή.

pexels-ollivves-1103829.jpg

Το εγχειρίδιο κανονισμών του Padel
Κάθε λάτρης του Padel γνωρίζει πως το αγαπημένο του άθλημα γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960 στο Μεξικό, με τον Enrique Corcuera να θεωρείται “πατέρας” του αθλήματος. Ο Μεξικανός όχι μόνο υπήρξε θεμελιωτής του Padel, αλλά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια επέκταση του αθλήματος. Η ιστορία του Padel, ωστόσο, δε θα είχε πάρει την ίδια τροπή χωρίς τη συμβολή της γυναίκας του, Viviana Corcuera. Η Viviana Corcuera, που είχε τιμηθεί με τον τίτλο Μις Αργεντινή το 1964, ήταν εκείνη που επέμεινε στην κατασκευή γηπέδου τένις στο νεοαποκτηθέν σπίτι του ζεύγους, έξω από το Ακαπούλκο. Μιας και το έδαφος της περιοχής δεν προσφερόταν για τένις, λίγος αυτοσχεδιασμός οδήγησε στη γέννηση του Padel. Συν τοις άλλοις, η Viviana Corcuera ήταν εκείνη που συνέταξε το πρώτο εγχειρίδιο κανονισμών του Padel. Η σύζυγος του δημιουργού του Padel συγκέντρωσε τους κανονισμούς του Padel σε ένα βιβλίο που αργότερα του προσέφερε ως δώρο γενεθλίων.

Σήμερα, το άθλημα διαδίδεται ταχύτατα στην Κύπρο και υπάρχουν πολλοί χώροι που διαθέτουν όλες τις ανέσεις όπου μπορείς να κάνεις προπόνηση, να παίξεις αλλά και να μάθεις padel σε όλη την Κύπρο. Πιο κάτω συγκετρώσαμε τους καλύτερους χώρους και ακαδημίες padel στη χώρα μας.

image006.jpg


ΠΑΕΕΚ Κερύνειας
Τα γήπεδα padel ΠΑΕΕΚ Κερύνειας βρίσκονται μεταξύ Στροβόλου και Λακατάμιας, πολύ κοντά από το γήπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας και του καταστήματος Jumbo. Στις εγκαταστάσεις της η ΠΑΕΕΚ διαθέτει 4 γήπεδα padel, 3 γήπεδα ποδοσφαίρου σάλας και παιδότοπο. Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό padel ο οποίος προσφέρεται στους ενδιαφερόμενους τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά. Η ενοικίαση του γηπέδου κοστίζει την 1.5 ώρα για 4 άτομα 40 ευρώ. Οι ρακέτες padel ενοικιάζονται προς 2.5 ευρώ το άτομο.

Παράλληλα, πολύ σύντομα στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας θα λειτουργήσει μία σύγχρονη ακαδημία αποκλειστικά για το νέο άθλημα του padel που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕΕΚ προσφέρονται ήδη σήμερα ατομικά μαθήματα εκπαίδευσης για το padel με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει. Επιπλεόν, να αναφέρουμε πως στον χώρο μεταξύ Στροβόλου και Λακατάμιας που εδράζεται η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας λειτουργεί ήδη η υφιστάμενη ακαδημία ποδοσφαίρου της ΠΑΕΕΚ στα γήπεδα των φούτσαλ. Ο εξαιρετικός αυτός αθλητικός χώρος της ΠΑΕΕΚ πρέπει να σημειώσουμε πως περιλαμβάνει σύγχρονα αποδυτήρια και καφετέρια όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διοργανώσουν τα δικά τους parties σε ένα όμορφο και άνετο περιβάλλον.

image003.jpg

>> Για κρατήσεις μέσω Instagram padel4allpaeek και bookydays.cy

428337100_1123369588951458_154916730646276116_n.jpg

Alana Sports Center, Πάφος
Το Alana Sports Center βρίσκεται στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στη Γεροσκήπου. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα αθλητικά κέντρα της πόλης ξεπερνώντας τα 20 χρονιά συνεχούς λειτουργίας! Ο χώρος περιλαμβάνει γήπεδα φουτσαλ και τον τελευταίο 1 χρόνο ενέταξε στους χώρους του και το πολυσυζητημένο άθλημα του padel με τρία σύγχρονα panoramic view courts.

image002 (1).jpg

Ένας χώρος όπου θα περάσεις χαλαρές στιγμές σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον γυμνάζοντας σώμα και πνεύμα καθημερινά. Ένας χώρος με μεγάλη εμπειρία, επαγγελματισμό που έρχεται να μας συστήσει ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον άθλημα που κερδίζει σταδιακά πολλούς υποστηρικτές, το padel.

>> (99212212) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού, Ερατούς 1. Δ-Παρ 14:30-00:00 & Σ-Κ 08.00-00.00
Facebook: Alana Sports Center
Instagram: alana_sportscenter

dim_aphrodite_hills_lr0.jpg

Aphrodite Hills Resort
Ιδιαίτερα γνωστό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλών διαγραφών που διαθέτει, το Aphrodite Hills Resort δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Είτε πρόκειται για αρχάριους είτε επαγγελματίες του Padel, η ομάδα του Sports Center υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους καθημερινά μεταξύ 8πμ και 9μμ. Όσοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν σωστά και να παρακολουθήσουν μαθήματα με επαγγελματίες του είδους, έχουν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν μέσα από 55-λεπτα προπονητικά μαθήματα που προσφέρονται τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Για αυτούς που θέλουν απλά να δοκιμάσουν το άθλημα διασκεδάζοντας με την παρέα, μπορούν να ενοικιάσουν ένα από τα τρία υπερσύγχρονα γήπεδα για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν, ενοικιάζοντας ή αγοράζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό επι τόπου. Οι εγκαταστάσεις προσφέρουν ακόμη σχετικές παροχές όπως αναψυκτήριο με διάφορα σνακ, ποτά, καφέδες, αποδυτήρια με μπάνια, το σημείο πώλησης αξεσουάρ Tennis Pro-Shop και άνετους χώρους για χαλάρωση έξω από τα γήπεδα.

dim_aphrodite_hills_lr138 (1).jpg

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν ένα παιχνίδι Padel με καλό φαγητό και ποτό, το Aphrodite Hills Resort διαθέτει πληθώρα επιλογών για όλες τις ώρες της μέρας για όλους τους επισκέπτες. Για πρωινό από τις 8:30πμ-12:30μμ, το Golf Clubhouse σερβίρει γευστικές επιλογές καθημερινά αλλά και ένα ειδικό μενού brunch κάθε Σάββατο από τις 11πμ-5μμ. Παράλληλα, το “Village Square” στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το Sports Center, διαθέτει εστιατόρια και μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε πιάτα και γεύσεις από όλο τον κόσμο, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ.

Δείτε τα εστιατόρια του Village Square και τις ώρες λειτουργίες τους εδώ.

Για όσους ψάχνουν ακόμη το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή απλά επιθυμούν να οργανώσουν μια αθλητική απόδραση συνδυασμένη με χαλαρωτικές στιγμές, το Aphrodite Hills Resort διαθέτει πολυτελή επιλογές διαμονής τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στα διαμερίσματα και τις βίλες του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές τιμές πατήστε εδώ.

>> Λεωφόρος Αφροδίτης 2, Aphrodite Hills Resort, 8509 Κούκλια, επ. Πάφου. Δ-Κ 08.00-21.00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26828122 (Sports Center), 26828000 (Γενικές Πληροφορίες)
Email: reception.tennis@aphroditehills.com
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ASR_8424 Capo Bay - Padel Tennis Courts.jpg

Capo Bay Padel Courts
To νέο άθλημα που γίνεται τάση διεθνώς έφτασε και στην Κύπρο. Ένα από τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία του νησιού που βρίσκεται στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά, το Capo Bay με θέα την βραβευμένη παραλία του Fig Tree Bay έχει δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του γήπεδα padel τόσο για τους πελάτες του όσο και για εκείνους που αγαπούν αυτό το τόσο δημοφιλές πλέον άθλημα.

ASR_8427 Capo Bay - Padel Tennis Courts.jpg

Το ξενοδοχείο Capo Bay στο Πρωταρά, διαθέτει σήμερα 2 σύγχρονα γήπεδα padel με επαγγελματικό χλοοτάπητα (Mondo Supercourt XN BLUE). Τα γήπεδα διαθέτουν χώρο στάθμευσης και τουαλέτες.
Για κρατήσεις διαδικτυακά τόσο για τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και τους εκτός ξενοδοχείου μέσω του Playtomic app. Ενοικίαση ρακετών μπορείς να κάνεις είτε μέσω του Playtomic app είτε να απευθυνθείς στο reception του ξενοδοχείου. Σημείωσε πως τα γήπεδα padel του Capo Bay παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

>> Ιάσωνος 2, ξενοδοχείο Capo Bay, 5296 Πρωταράς, Παραλίμνι. Δ-Κ 8.00-23.00.
Instagram: padelcapobay
Tiktok: padelbay

ΑΝΜ_Padel_3.jpg


Marina Padel Court
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας φιλοξενεί πλέον ένα σύγχρονο γήπεδο padel, προσφέροντας μια μοντέρνα και διασκεδαστική αθλητική δραστηριότητα στους ενοίκους της μαρίνας, στους ιδιοκτήτες και τα πληρώματα σκαφών, καθώς και τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Το νέο γήπεδο, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση - ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της μαρίνας, δίπλα από το VIP πάρκινγκ, και παραμένει ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, προσφέρει ευελιξία στους αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν κράτηση διαδικτυακά για το γήπεδο μέσω της εφαρμογής PLAYTOMIC, όπου γίνεται και η πληρωμή. Μετά την κράτηση, λαμβάνουν έναν κωδικό εισόδου τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να ανοίξουν την πόρτα αλλά και τα φώτα του γηπέδου, καθιστώντας τη διαδικασία πλήρως αυτοματοποιημένη και εύκολη. Για τους παίκτες που χρειάζονται εξοπλισμό, η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρέχει επίσης τη δυνατότητα ενοικίασης ρακετών και αγοράς μπαλών padel, σε λογική τιμή, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν απρόσκοπτα το ανερχόμενο αυτό άθλημα.

ΑΝΜ_Padel_4.jpg

To Marina Padel Court αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την εμπορική ζώνη της Μαρίνας. Η τοποθεσία του προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ τους ή εκλεκτά γεύματα πριν ή μετά από τα παιχνίδια τους. Το Padel είναι ένα συναρπαστικό και δυναμικό άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από το τένις και το σκουός. Παίζεται σε μικρότερο γήπεδο με τείχη και χρησιμοποιούνται ειδικές ρακέτες και μπάλες. Το παιχνίδι είναι εύκολο να το μάθει κανείς και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στην Κύπρο, το Padel κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα λόγω της κοινωνικής και διασκεδαστικής του φύσης, καθώς και της δυνατότητας να παίζεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Το Marina Padel Court, ήρθε για να φέρει μια νέα νότα στους λάτρεις του αθλήματος, καθώς συνδυάζει την αγαπημένη ενασχόληση με μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του Marina Padel Court έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να απολαύσουν αυτό το συναρπαστικό άθλημα σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον, ενισχύοντας την ενσωμάτωση της αθλητικής δραστηριότητας στην καθημερινή τους ρουτίνα.

>> Λεωφόρος Αγίας Θέκλας 52, Αγία Νάπα.
Δ-Κ 07.00-23.30 (Συμπεριλαμβανομένων των αργιών)
Facebook: Ayia Napa Marina
Instagram: ayianapamarina
Email: commercial@marinaayianapa.com
Website: www.MarinaAyiaNapa.com
Telephone: 23300500
Για κρατήσεις ΕΔΩ

Mywelpad Indoor Nicosia.jpeg

Mywelpad padel centers
It's padel and it's addictive!

Σας καλωσορίζουμε στα “mywelpad padel centers” δύο μοναδικά padel centers διακεκριμένων προδιαγραφών σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες. Το πρώτο “mywelpad”, βρίσκεται στη Λευκωσία και είναι το πρώτο full indoor padel center στη Κύπρο. Λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2023 με 3 full panoramic Babolat γήπεδα padel.

Το δεύτερο “mywelpad” φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα και λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2023 με δύο panoramic Babolat γήπεδα padel. Και τα δυο padel centers είναι διαθέσιμα για pay & play μέσω της πλατφόρμας Playtomic διαθέτουν pro-shop, ενώ πιστοποιημένοι προπονητές padel απο την M3 Padel Academy παραδίδουν μαθήματα (ατομικά ή σε μικρά group).

Με τα “mywelpad padel centers”, η Padel Specialists Ltd φέρνει στην κυπριακή αγορά δύο χώρους ανοιχτούς σε όλα τα ηλικιακά group και επίπεδα παικτών και κορυφαίες συνεργασίες με leader προμηθευτές από το χώρο του παγκόσμιου padel όπως :

> Αυθεντικά γήπεδα padel Babolat/Sky Padel ( επίσημος χορηγός και προμηθευτής του World Padel Tour)
> Πιστοποιημένους προπονητές Padel απο την M3 Padel Academy ,αποκλειστική συνεργασία με την M3 Padel Academy, τη καλύτερης Ακαδημίας Padel στο κόσμο
> MyWelPad Pro Shop με προϊόντα όπως Babolat, Wilson, Dropshot, Bullpadel κ.α.
> Πιστοποιημένα Training Programs/M3 Assistant coach courses

mywelpad @ Herodotou Tennis Academy.jpeg

>> mywelpad Nicosia (indoor), Βιολέτας 5 Στρόβολος. Δ-Κ 07.00-23.30
Τηλ. επικοινωνίας: 357 22350015.

>> Mywelpad Herodotou Tennis Academy, Αγ.Μαρίνας 37, Λάρνακα. Δ-Κ 07.00-23.00.
Τηλ. επικοινωνίας: 357770008817


Κρατήσεις:
Playtomic app
Facebook: Mywelpad
Instagram: mywelpad
Website: www.mywelpad.com
Email: nicosia@mywelpad.com

240714-NicosiaPadel-1K5A0662.jpg

Nicosia Padel Club
Το Nicosia Padel Club είναι ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο με 3 γήπεδα Padel. Βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας, στη συμβολή των λεωφόρων Κυρηνείας και Λεμεσού στην Αγλαντζιά (πίσω από το Kapnos Airport Shuttle). Πέραν από τις υπηρεσίες ενοικίασης γηπέδων, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τα αποδυτήρια/αποχωρητήρια, εκείνο που προσφέρει και το διαφοροποιεί από όλα τα υπόλοιπα γήπεδα στην Κύπρο είναι τα ακόλουθα:

  1. Δεν χρειάζεται να προπληρώσεις για να κρατήσεις ένα γήπεδο.
  2. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις οποιοδήποτε εξοπλισμό γιατί σου προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ρακέτες και μπάλες σε κάθε πελάτη του.

Όσο αφορά το σημείο 1 μπορείς να κρατήσεις το γήπεδο μέσω της ιστοσελίδας του Nicosia Padel Club www.nicosiapadelclub.com είτε μέσω του app https://app.booklux.com/book/nicosia-padel-club και να πληρώσεις αφού τελειώσεις το παιχνίδι σου.

240714-NicosiaPadel-1K5A0679.jpg

Όσο αφορά το σημείο 2 (δωρεάν εξοπλισμό) ο λόγος είναι ότι το άθλημα είναι σχετικά καινούργιο στην Κύπρο έτσι δίνουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να το δοκιμάσει χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει ρακέτα που έχει ένα σχετικά υψηλό κόστος αλλά ούτε και να ενοικιάσει.

Οπότε στο NPC το ολικό κόστος για ένα αγώνα τεσσάρων ατόμων που διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά είναι €40 ή €10/άτομο. Επίσης το NPC προσφέρει ελκυστικά πακέτα σε εταιρείες και σχολεία.

>> (97960525) Λεωφόρος Κυρηνείας 200, Αγλαντζιά.
Facebook: Nicosia Padel Club
Instagram: nicosia_padelclub

IMG_0940.jpg


Padel by the Sea
Το γήπεδο Padel by the Sea βρίσκεται μπροστά από τον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου. Το συγκεκριμένο είναι ένα καινούριο γήπεδο κανονικών διαστάσεων και πληροί όλες τις προδιαγραφές για επαγγελματικούς αγώνες Padel. Πρόκειται για το μόνο γήπεδο που συνδυάζει το Padel με τη θάλασσα, τον ήλιο και το πράσινο φυσικό τοπίο της περιοχής. Δεν είναι απλά ένα γήπεδο Padel αλλά μια ξεχωριστή εμπειρία διασκέδασης και απόλαυσης. Μπορείς να παίξεις το αγαπημένο σου άθλημα δίπλα στη θάλασσα, ακούγοντας τους ήχους των κυμάτων και απολαμβάνοντας τη θέα που δημιουργεί ο ήλιος καθώς αντανακλάται στην επιφάνεια της θάλασσας σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο και τους πράσινους φοίνικες που περιτριγυρίζουν το γήπεδο, συμβάλλοντας έτσι σε μια μοναδική εμπειρία.

IMG_0654.jpg

Το γήπεδο αυτό στον Πρωταρά είναι ό,τι πιο κοντινό σε γήπεδο Padel στη θάλασσα σε όλο το νησί και βρίσκεται ανάμεσα σε 2 υπέροχες καταγάλανες παραλίες. Μπορείς αφού ολοκληρώσεις το παιχνίδι Padel σου με φόντο τη θάλασσα να κάνεις στη συνέχεια και μια δροσερή βουτιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περπατήσεις 200 μετρά για την απόλυτη βουτιά δροσιάς στα πεντακάθαρα και γαλάζια νερά του Πρωταρά. Εκεί, υπάρχει χώρος στάθμευσης και αποδυτήρια. Σημείωσε πως πορείς να κρατήσεις το γήπεδο μέσω της εφαρμογής Playtomic app.

>> (99745001) 11-13 Δάφνης, Πρωταράς, Τ.Κ 5296. Δ-Κ 08:00 – 22:30.
Facebook: Padel by the sea
Instagram: Padelbytheseacy

IMG_2294_TIF.jpg

The Tennis Academy Limassol
Η The Tennis Academy Limassol είναι η ακαδημία που άνοιξε πρώτη γήπεδα padel στη Λεμεσό. Προσφέρει 2 εξωτερικά πανοραμικά γήπεδα Padel για όλους για να απολαύσουν αυτό το συναρπαστικό και γρήγορα αναπτυσσόμενο άθλημα.

IMG_2291_TIF.jpg

Η ακαδημία έχει υψόμετρο 200μ, συνδυάζει φρέσκο αέρα και θέα όπου μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι Padel και να χαλαρώσετε. Επίσης η The Tennis Academy Limassol προσφέρει μαθήματα Padel από πιστοποιημένους προπονητές Padel.

>> (70000396) 1η Απριλίου, Παλώδια, Λεμεσός.
Facebook: The Tennis Academy Limassol
Instagram: the_tennis_academy_limassol

IMG-42ab820ca769688710e120f883c9c14f-V.jpg


Wembley Park Athletic Center 
Ο εξειδικευμένος χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Wembley Park Athletic Center  βρίσκεται στην κοινότητα της Ξυλοφάγου στην επαρχία Λάρνακας. Εκεί, μπορείς να καταπιαστείς πέραν του padel και με το ποδόσφαιρο futsal. Συγκεκρινένα, στον χώρο υπάρχουν δύο γήπεδα για το νέο, με αυξανόμενο ενδιαφέρον άθλημα του padel και τρία γήπεδα φούτσαλ 5x5 τα οποία όταν χρειάζεται προσαρμόζονται αφού ενώνονται και χωρίζονται με δίκτυα σε γήπεδα για φούτσαλ και γίνονται 7x7 και 9χ9. Να αναφέρουμε πως η ακαδημια kidsSoccerSchool/ΕθνικοςΑχνας χρησιμοποεί τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για προπονησεις και παιχνιδια grassroots. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν ταυτόχρονα σύγχρονα αποδυτήρια με ντους τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει ξανά στις εγκαταστάσεις του Wembley Park Athletic Center το Padel Ladder League μετά και από την ένταξη του αθλήματος αλλά και των γηπέδων κάτω απ;o τον Αθλητικό Σύλλογο Ξυλοφαγου FC. Με προπονητη τον Renzo Del Bue kai Brand Ambassador τον Quim Granados , το Wembley Park σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ξυλοφάγου FC, εδραιώνει το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, ο Renzo Del Bue θα παραδίδει μαθήματα padel καθημερινά, πρωί και απόγευμα στο Wembley Park Athletic Center.

WEMBLEY.jpg

Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον χώρο αφού διαθέτει παιδική χαρά αλλά και δύο διαφορετικούς χώρους, εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, πάρτι γενεθλίων χωρητικότητας 350 και 120 ατόμων αντίστοιχα. Εδώ μπορείς, επίσης να χαλαρώσεις στο αθλητικό καφέ-εστιατόριο του Wembley Park Athletic Center, να παρακολουθήσεις κυπριακό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στις μεγάλες οθόνες του χώρου και να δροστιστείς με παγωμένη μπίρα και κοκτέιλ. Οι ιδιοκτήτες αγαπούν το μπιλιάρδο γι' αυτό θα το βρεις στον χώρο για να παίξεις με την παρέα σου. Σημείωσε πως η ομάδα του Wembley συμμετέχει στο χειμερινό Famagusta 8 Ball Pool Association.

To Wembley Park Athletic Center έχει αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από το κοινό προσφέροντας όμορφες αθλητικές στιγμές σε μικρούς μεγάλους. Η επιτυχία αυτή της επιχείρησης οδηγεί τους ιδιοκτήτες της να βλέπουν με αισοδοξία το μέλλον γι' αυτό σχεδιάζουν επέκταση των εγκαταστάσεών τους, γεγονός που θα το ανακοινώσουν σύντομα.

>> (99343090) Μπουμπουλίνας 1, 7520 Ξυλοφάγου, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 07.30-23.00.
Facebook: Wembley Park Athletic Center
Website: wembleyparkcyprus.com

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close